Wat is Kobutan

www.kobutanacademy.nl
Alleen te gebruiken als zelfverdediging.
De Kobutan is een klein stokje van ongeveer 14 cm lang. De Kobutan kan worden gemaakt uit een verscheidenheid van verschillende materialen zoals staal, aluminium, hout en kunststof, zodat het werkelijke gewicht varieert.
In tegenstelling tot andere verdedigingsmiddelen verschijnt het Kobutan als een onopvallend sleutelhanger en daarom is het gemakkelijk om bij je te hebben.
Met het kleine metalen, houten of kunststof staafje deel je een verbluffende pijnprikkel uit. De agressor staakt zijn aanval en verder conflict (en bijkomend letsel) wordt voorkomen. De Kobutan wordt als alledaags sleutelhanger gebruikt en kan de sleutel gedeelte in nood worden gebruikt om een maaiende wapen te vegen over het gezicht van een aanvaller. Op straat, op het werk, op school en zelf in jouw eigen huis kan je in een gewelddadige situatie belanden. De politie is niet altijd op tijd om ons te beschermen. Eigen weerbaarheid en zelfverdediging is daarom van groot belang.

De kobutan is gemakkelijk te leren en door iedereen eenvoudig te gebruiken.
De Kobutan is oorspronkelijk ontwikkeld als een hulpmiddel voor de politie om verdachten te bedwingen zonder blijvend letsel. Zijn populariteit begon in het midden van de jaren 1970 in Amerika.. Het wordt vaak aangeprezen als zeer effectief in het breken van de wil van onhandelbare verdachten met pijnlijke sloten en drukpunt stakingen.
Er zijn vele andere vormen en variaties van het oorspronkelijke ontwerp beschikbaar, variërend van vlak tot puntig, en taps toelopend.

Kobutan Academy kent drie levels:
Ideaal voor diegenen die geen tijd of interesse  hebben om te investeren in lange termijn martial arts training.
Level 1 Basis cursus Kobutan
Level 2 Assistent instructeur Kobutan
Level 3 Instructeur Kobutan

Wat is Kobutan